Kanada Vizesi

Birçok insanın hayallerinden birisi de yeni yerler keşfetmek, yeni kültürler görmek, yeni insanlar tanımaktır. Bu yüzden insanlar gerekli konsolosluklara başvurarak vize almaktadırlar. Yeni yerler keşfetmek isteyenler arasından Kanada’ya gitmek için alınması gereken belgeler, vize işlemleri gibi konulara değinmek faydalı olacaktır.

Kanada’ya gidebilmek için gerekli evraklar nelerdir?

Öncelikle vize başvurusu yapılmalıdır. Bunun için kişinin 6 ay geçerliliği olan pasaporta sahip olması gerekmektedir. Ardından vize başvuru formu Türkçe ve İngilizce olarak doldurulmalı ve kişinin kendi imzası olacak şekilde formu teslim etmelidir. Vize başvurusu en az 1 ay önceden başlatılmalıdır. Kanada vizesi gerekli evrakları, vize türüne göre değişiklik göstermektedir.

Kanada vizesi nasıl alınır?

Öncelikle Kanada vize işlemleri gerekli konsolosluklarda başvuru yaparak başlatmak gerekmektedir. Kanada vizelerinden birkaçı; çalışma vizesi, eğitim vizesi, kültürel-turistik vize, aile vizesi gibi vizeler Kanada vizelerindendir. Kişinin bu tür vizelerden birini alabilmesi için Kanada büyükelçiliğine başvuruda bulunması gerekmektedir. Kanada vizesini almak isteyenler kolay bir şekilde almak istiyorlarsa VFS Global’a internet üzerinden başvuru yapabilir

Kanada başkonsoloslukları hangi şehirlerde bulunmaktadır?

Kanada başkonsolosluğu, İstanbul, İzmir ve Ankara’da bulunmaktadır. Kanada’ya gitmek için gerekli başvuru ve randevular online yapılarak, alınan saat ve tarihlerde Kanada büyükelçiliğine gidilmesi doğru olacaktır.

Genel olarak Kanada’ya gidebilmek için neler yapılmalıdır?

Başında da belirtildiği gibi, kişinin gerekli başvurular yapılarak ve randevular alınarak kişinin ülke içinde bulunan Kanada konsolosluğuna gitmeleri gerekmektedir. Ardından hangi vizenin alınmasına karar verilmelidir. Bundan sonraki adım görevli kişilerle irtibata girilmelidir. Kişi eğer kültürel ve turistik vize almak istiyorsa yapması gereken detaylar aşağıdaki gibi olacaktır;

Kişi öncelikle turistik vize almalıdır. Bunun için internet üzerinden, Kanada’nın resmi konsolosluk sitesinde yazan yetkili firmalara başvuru yapmak doğru olacaktır. Hem uygun hem de güvenilir vize almanın yollarından birisi de budur. VFS Global adlı firmanın sitelerine geçerek, online randevu alınmalıdır. Kanada turistik vizesi için gerekli olan belgeler şunlardır;

– Ülkeye geçiş tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği ve en az 2 sayfası boş olan pasaport,
– Kanada’ya gitmek için birey tarafından doldurulan imzalı başvuru formu,
– 2 tane arka fonu beyaz olan biometrik fotoğraf,
– Kişinin nüfus cüzdan fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
– Turistik vize için oluşturulması gereken talep dilekçesi,

Bütün bunlar ile müracaat yapılması halinde vize alımı kolay olacaktır. Fakat Kanada Konsolosluğunun ek belge talep etmesi durumu göz önünde bulundurulmalıdır.

Kişi eğer aile birleşimi vizesi almak istiyorsa şunları yapmalıdır;

Kişinin Kanada Konsolosluğuna başvurması halinde gerekli bilgileri konsolosluktan alacağı kesindir. Fakat dikkat edilmesi gereken husus, Kanada’da aile birleşimi vizesi almak isteyen kişinin, eşinin Kanada vatandaşı olması gerekmektedir.

Kişi eğer aile- arkadaş ziyareti vizesi almak istiyorsa gerekli belgeler aşağıdaki gibidir;

– Dönüş tarihi sonrasından 3 ay geçerliliği olan pasaport,
– İmzalı ve doldurulmuş başvuru formu ve aile formu,
– 2 tane arka fonu beyaz olan biometrik fotoğraf,
– Kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi,
– Öğrenci ise okuldan alınmış imzalı öğrencisi belgesi,
– Okuldan alınmış olan izin belgesi,
– Sponsor olacak olan kişinin, çalıştığına dair iş belgeleri, Bunlar;

İmza sirküleri fotokopisi,
Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,
Faaliyet belgesi fotokopisi
Meslek bilgilerinin içerdiği dilekçe,
SGK işe girişin bildirgesi
SGK Hizmet dökümü ve son ay alınan maaş bordrosu

Sponsorun seyahat masrafının kendisinin üstleneceğine dair imzalı dilekçe Kanada Konsolosluğu’na sunulmalıdır. Yazı dili İngilizce olmalıdır. Başvuran kişi tarafından yazılan, seyahat tarihi, amacı ve masraflarının kimin tarafından üstleneceğini gösteren vize talep dilekçesi İngilizce dili ile oluşturulmalıdır.

Kanada’da yaşayan kişinin göndereceği belgeler;

– Davetiye, ( davet yollanan kişinin, kimlik, pasaport bilgileri, ne kadar süre kalınacağına dair kanıt, maddi durum belgesi gibi belgeler davetiyeye eklenmelidir.)
– Akrabalık bağı için nüfus kayıt örneği
– Davet eden kişiye ait Kanada pasaport fotokopisi veya kimliği, Türk pasaportu, oturma izni belgesinin fotokopisi,
– Bankada parası olan kişilerin, imzalı hesap özeti belgesi,
– Evlilerin evlilik cüzdanı fotokopisi,
– Uçak rezervasyonu,
– Vukuatlı nüfus örneği,

Kanada’da çalışma vizesi almak için yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir;

Ticari vize almak isteyenler öncelikle vize başvuru formu doldurması gerekmektedir. Başvuru belgelerinin İngilizce veya Fransızca dili ile doldurulması gerekmektedir. Ardından formun çıktısı alınarak imzalı bir şekilde teslim edilir. En önemli hususlardan biri is güncel iletişim adreslerinin doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmasıdır. Kanada vizesi ücretinin ödenmiş olması başvurunun kabulünde çok önemli bir etkendir. Ücretin Kanada Doları olarak Kanada başkonsolosluğu Garanti bankası yoluyla yatırılması mümkündür.

Gerekli evraklar aşağıdaki gibidir;

– En az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport, en az 2 sayfası boş olmalıdır.
– Arka fonu beyaz olan 2 tane biometrik fotoğraf,
– Nüfus cüzdan fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
– Ticari vize için talep dilekçesi,
– Ticari vize davetiyesi,
– Meslek ile ilgili belgeler,
– Maddi durum belgesi,
– Ticaret sicil gazetesi,
– Faaliyet belgesi,
– Seyahat planını destekleyen belgeler
– Otel rezervasyonu,
– Sağlık sigortası,
– Banka hesap dökümü,
Konsolosluk tarafından bu belgelere ek yapılması ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır.

Kanada’da okumak isteyenler için yapması gerekenler aşağıdaki gibidir;

Öncelikle kişinin öğrenci vizesi alabilmesi için başvuru formu doldurması gerekir. Öğrenci vizesinin turist vizesinden farkı bulunmamaktadır. Fark sadece sağlık raporunun istenmesidir. 6 ay veya daha fazla süre içinde eğitim görmek isteyenler bu vizeyi alabilirler. Vize ücreti Garanti Bankası’nda yatırılabilir. Vize için gerekli belgeler;

– 6 ay geçerliliği olan pasaport,
– Öğrenci kabul belgesi,
– 4 tane arka fonu beyaz olan renkli vesikalık fotoğraf,
– Vize başvuru ücreti, ( yaklaşık 125 CAD)
– İmzalı vize başvuru formu,
– Aile bilgi formu,
– Niyet mektubu,
– Diploma ya da öğrenci belgesi,
– Sertifika alınmış ise sertifika belgeleri,
– Kişi evli ise evlilik cüzdanı, eş ve çocukların kimlik asıl ve fotokopileri,
– Adli sicil belgesi,
– Askerlik terhis belgesi,
– Sabıka kaydı,
– Nüfus cüzdanı,
– Kimlik fotokopisi ve aslı.
Bu belgeleri sunmak, vize alınımını kolaylaştıracaktır.

Kanada’da transit vize almak isteyenlerin yapması gerekenler;

Kişi eğer transit vizesi almak istiyorsa; Kanada sınırını karayolu veya denizyolu ile geçecek ise alması gereken vize ziyaretçi vizesi alması gerekmektedir. Transit vizesini alabilmek için yalnızca uçak ile yapılan yolculuklarda Kanada’ya ait olan havaalanında, uçağın aktarma yapması nedeniyle inmesine verilmektedir. Gerekli belgeler;

– Pasaport,
– Seyahat belgesi,
– Sağlık raporu,
– Suç kaydının bulunmaması gerekir,
– Gidilecek ülkeye giriş kanıtı,
– Maddi durumun yeterli olduğunu kanıtlayan belge,

Kanada vizesi ücretleri;

iDATA ücretleri;

Vize bedeli,
TC Vatandaşı;
0-6 Yaş- €0
6-12 Yaş- €0
12+Yaş- €60

TC Vatandaşı;
0-6 Yaş- 0 €
6-12 Yaş- 35€
12 yaş üstü- 60€

Ulusal Vize Randevu
0-6 yaş- 7.80 €
6-12 yaş- 7.80 €
12 yaş üstü- 7.80 €

Hizmet Ücreti
0-6 Yaş- 38 €
6-12 Yaş- 38 €
12 yaş üstü-75 €